Straling en radioactiviteit

Om veilig te kunnen werken met radioactieve stoffen is specifieke kennis en ervaring nodig. De juiste benaming is ioniserende straling. Het risico van radioactieve stoffen is tweeledig en bestaat uit stralingsgevaar en besmettingsgevaar. Straling is op geen enkele wijze met onze zintuigen waar te nemen.

Wij kunnen u adviseren en ondersteunen om de strenge regels met betrekking tot straling en radioactiviteit op juiste wijze toe te passen.Onze stralingsdeskundige kent de risico’s en is geregistreerd coördinerend stralingsdeskundige. Voorheen werd dit stralingskundige niveau 3 genoemd.

Men spreekt over een besmetting als er radioactief materiaal op materialen, kleding of zelfs in het lichaam is gekomen. Het gevaar wordt hierbij veroorzaakt door alle soorten straling. Het spreekt dus vanzelf dat besmetting met radioactieve materialen te allen tijde voorkomen moet worden.

Advies

Heeft u deskundig advies of ondersteuning nodig, of wil u de eventuele risico's in kaart brengen, neem dan direct contact op via aanmeldingsformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen.

Meten

Radioactieve straling is uitsluitend aantoonbaar met speciale meetapparatuur en wordt uitgedrukt in millisievert per uur (mSv/h).

Wij kunnen bij u op locatie op radioactieve straling en -besmetting meten, wij doen dit bij diverse bedrijven zoals luchthavens, containerterminals, industrie, etc. Onze medewerkers zijn opgeleid en hebben ervaring in het interpreteren en beoordelen van de situatie en apparatuur.

METEN IS WETEN !!!

Trainingen en voorlichting

Heeft u behoefte aan meer kennis op de werkvloer dan kunnen wij trainingen en voorlichting voor u op locatie organiseren.

(klik hier) voor trainingsmogelijkheden over het omgaan met radioactiviteit